IT Вакансії

Покроковий посібник по Backend для менеджера

Проте це все ще хороше джерело знань і навичок для Вакансія Junior+ Backend Developer розробників-початківців. Часто цю it книгу називають «Біблією програмістів», і недарма. До конкретних розділів цього посібника спеціаліст буде звертатися у разі потреби, щоб оновити знання циклів чи перебору таблиць. «Вивчаємо Python» Марка Лутца – практична книга для програмістів, які тільки починають вивчення цієї мови програмування. Python у підручнику розглядається детально і з усіх сторін, а кожен розділ написаний простою і зрозумілою мовою. Після кожного параграфу є питання для самоперевірки, завдання і корисні ілюстрації.

Хочу стати backend-розробником: що треба знати та вміти

З іншого боку, правильно заплановане і виконане тестування може стати фундаментом успіху вашого проєкту. Управління залежностями без складнощів здійснюється за допомогою гнучкого, але при цьому потужного менеджера пакетів Node, npm. Новачкам Head First Design Patterns не підійде, але стане незамінною для розвинених розробників, які зіткнулися проблемами дизайну програмного забезпечення. Стаття досліджує використання англійських пісень для вивчення нових слів. Автор ділиться досвідом з Азії, підкреслюючи важливість вибору пісень відповідно до рівня учнів і детального розбору текстів.

  • Ви повинні бути біля комп’ютера та постійно практикуватися.
  • «Game engine architecture» Jason Gregory – цікава книга про гральний двигун.
  • Ці фахівці повинні володіти навичками візуального дизайну, вміти працювати з CSS для стилізації елементів, і розуміти, як зробити інтерфейс зручним для користувачів.
  • Так от, експерти радять вам відразу ж вчитися шукати та писати найкоротшу та найчистішу версію коду.
  • Вона гідно замикає п’ятірку кращих книг з вивчення JavaScript.
  • Особливо якщо ви прямо зараз проходите наш курс “HTML5 + CSS3 + JS з нуля до готового проекту” і вже думаєте, куди рухатись далі у своїй професійній діяльності.

ТОП книг з Java для програмістів

Гуглити вирішення завдань чи помилок — стандартна практика програмістів у всьому світі. Не гидуйте використовувати пошуковик як джерелом рішень, адже за багато років програмування там вже зібрано пристойну колекцію рішень різних багів. Іноді у вас просто не буде часу чекати на відповідь на професійному форумі. У такому (та й у будь-якому іншому випадку) використовувати Google не соромно. Навіть краща мова програмування, осягнута досвідченим фахівцем, містить безліч нюансів, які просто неможливо весь час враховувати. Підступність у тому, що будь-яка не поставлена точка, кома або інший знак у коді можуть поламати весь алгоритм.

Ознайомтеся з базовими інструментами програмування

Вибираючи для вивчення JavaScript книги, ознайомтеся з підручником Хавербеке. Це відмінний посібник для вивчення мови програмістам-початківцям. Згідно з численними відгуками, знань, викладених у книзі, достатньо, щоб почати створювати свій продукт. Книга не підійде новачкам, але стане чудовим посібником для програмістів, які хочуть “докопатися до суті” і розкласти JavaScript на молекули.

Висновок. Трохи про переваги та недоліки

Потім ви зможете взяти в розробку вже серйозніші проекти на кшталт сайту або повноцінної програми. Досвідчені програмісти (і не лише) скажуть вам, що на початку шляху має стояти ціль. Ми спеціально не використовуємо слово “мета”, бо ціль, в нашому випадку, це є вимірювана частка загальної мети індивіда. Точка, до якої ви прагнете, щоб точно подолати марафон перешкод. Без конкретної цілі ви ризикуєте вигоріти на початковому етапі, так і не діставшись пункту “справжнє задоволення від набутих знань та навичок”.

«Data Science on AWS: Implementing End-to-End, Continuous AI and Machine Learning Pipelines»

Книги для бекенд-розробників

«Емоційний дизайн» Дональда Нормана – це цікава книга, у якій автор пояснює взаємозв’язок між дизайном і емоціями, які викликають певні речі в інтер’єрі. Поділіться цим постом у своїх соцмережах і не забувайте стежити за нашим каналом у Telegram! Шукати та виправляти помилки у коді також допомагають корисні інструменти, наприклад, потішний налагоджувач Rubber Duck.

Вчіться з самого спочатку писати чистий код

Пишіть ваші топ-5 книжок у коментарях, включайте також книги по React, Angular і Vue. Від важких томів перейдемо до «легшої» навчальної літератури. Ефективне програмування» – це книга менш ніж на 500 сторінок, в якій міститься близько 300 правил, присвячених окремим аспектам та властивостям Java. При цьому варто сказати, що у книзі досить мало довідкової інформації.

Працюю майже за фахом (закінчив НАУ за спеціальністю «автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»), але вважаю себе самоуком. Почав самостійно вивчати програмування ще в одинадцятому класі. Потім вступив у виш на відповідну спеціальність, але не полишало відчуття, що ми займаємося чимось, що не принесе корисних для професії знань. Ми вже торкнулися важливості вміння одразу писати чистий і зрозумілий код. Те саме стосується й решти корисних навичок програміста.

– Створіть систему шаблонізаціі для відображення динамічних даних. – Детально вивчіть об’єкти запиту та відгуку, проміжне ПО і маршрутизацію URL-адрес. – Створіть симуляцію продакшен-середовища і виконуйте в ній тестування.

База, з якої ви можете стартувати на шляху до успішної кар’єри в сучасних інформаційних технологіях, – це освоєння сучасних мов програмування. Починаючи з легких, ви можете рухатися до складніших синтаксисів, щоб зрозуміти, яка краща мова програмування для ваших цілей. Вибір між фронтенд- і бекенд-розробкою, можливо, одне з перших серйозних рішень, що стоять перед молодими програмістами і розробниками. Якщо ви strong junior engineer або досвідченіший фахівець і цікавитеся темою, книга може бути для вас корисною. З огляду на популярність Node.js, не дивно, що сьогодні для нього існують сотні тисяч пакетів. Але, оскільки Node молодша Java, багато пакетів пережили не так багато версій, а якість коду в деяких бібліотеках явно залишає бажати кращого.

Книги для бекенд-розробників

Хірургічно точні формулювання, жодної води та зайвих відступів. Простий сервіс на Java досить легко розробити та розгорнути, завдяки  магії Spring Boot. І, так, генерація коду працює, але це не дуже гнучкий прийом. В бібліотеці сучасного розробника знаходяться десятки, а то і сотні книг з програмування. Мені дуже цікаво взнати, які ваші кращі книги по вивченню і розробці JavaScript.

Я працюю у ролі Backend Developer, тому вибір книги може здатися незвичним. Річ у тому, що я переконаний, що хороший програміст повинен цікавитись тестуванням. Вся інформація зручно структурована, можна швидко знайти потрібне. Підручник від Іллі Кантора по праву входить до топ-книг з javascript.

Книги для бекенд-розробників

Проте вона вчить правильно писати код і буквально змушує постійно практикуватися. Однак є в Java How to Program, Early Objects і суттєвий мінус – вона виглядає складною для новачків, а для просунутих кодерів може здатися дещо нудною. Тому якщо ви мали досвід програмування, але давно не працювали за фахом і зараз хочете освіжити знання — ця книга стане ідеальним вибором. Ця книга є фундаментальним введенням в основи та методи програмування мовою Java. Вона доступною мовою пояснює синтаксис мови, структури даних та алгоритми, і чудово підійде для прочитання новачкам — навіть тим, хто не знайомий із ОВП. Багато фундаментальних профільних книг для айтішників написані саме англійською.

Ви повинні вже зараз розуміти, що робота розробника здебільшого полягає у роздумах над розв’язанням логічних завдань. А код — це лише синтаксис, який допомагає прописати готове (створене в голові) розв’язанні проблеми в інструкціях для комп’ютера. Кожна алгоритмічна задача має кілька шляхів розв’язання. Як правило, під час вивчення програмування, ви можете не завжди дотримуватися прямої логіки та будетешукати важкіші та заплутаніші шляхи написання коду. Так от, експерти радять вам відразу ж вчитися шукати та писати найкоротшу та найчистішу версію коду. Тобто застосовувати найпростіше та найдоступніше розв’язання задачі.

У будь-якому випадку у вас будуть «проблемні» теми, які доведеться вивчати додатково. Тому коли зіткнетеся саме з такою темою та відчуєте, що потрібно більше інформації, відкладіть книгу та вирушайте в інтернет. І тільки коли повністю розберетеся у питанні, повертайтеся до читання. Інакше у ваших знаннях з’являться прогалини, які уповільнюватимуть і ускладнюватимуть все подальше навчання. Перший — комусь книга може здатися відверто простою і навіть наївною. Друге — 2-ге видання книги випущено вже понад десять років тому.

Книги для бекенд-розробників

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

الرجوع للقائمة

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *